Заболявания на гърдата при мъжа pdf

поделись с друзьями
Скачать Заболявания на гърдата при мъжа pdf бесплатно
Название книги:
Автор:
Издатель:Спектър
Серия:Детская энциклопедия в 10 томах изд. 1960-1962 г.
Первый выпуск:2014, 2014
Язык книги:Болгарский
ISBN:9789549213393
Доступные форматы:EBook pdf
RU

Описание книги

Докато за заболяванията на женската гърда е отделено подобаващо голямо внимание, то гърдата при мъжа често е игнорирана поради нейната рудиментарност и нефункционираща природа.

Независимо от това, мъжката гърда е източник на голямо разнообразие на доброкачествени и злокачествени заболявания, като особено внимание в клиничната практика трябва да се обръща на палпиращите се формации (абнормалитети), за да се гарантира тяхната точна характеристика и диагноза.

През последните години има тенденция към увеличаване  на насочването на мъже към клиники, занимаващи се с проблеми на млечната жлеза. Информираността на здравните специалисти, както и на самите мъже по отношение на проблемите с мъжката гърда е от ключово значение за подобряване на поведението и прогнозата.

Настоящата монография включва пет глави, в които са разгледани епидемиологията, генетиката, патоморфологията, диагностиката и лечението на заболяванията на млечната жлеза при мъжа. Подробно внимание е обърнато на най-често срещаното състояние – гинекомастията, както и на карцинома на гърдата.

Надяваме се, че този труд ще отговори на нуждите на широк кръг от специалисти : хирурзи, онколози, патолози, общопрактикуващи лекари, както и на специализанти и студенти.

София, 2014

Скачать книгу

Имя файла Формат Объем Ссылка
zabolyavaniya-na-grdata-pri-pdf.pdf pdf Поддерживается большинством электронных книг 2,1 Мбайт

0 Отзывов

Оставить отзыв

Внимание! Необходима авторизация!